aktiviteetit-1

Läheisten illassa rakennettiin yhteistyötä

Wilhelmiinassa pidettiin 10.4.2024 Wilhelmiinan ryhmäkodeissa asuvien asukkaiden läheisille suunnattu ilta. Illan teema Hyvää arkea, vaikka muisti pätkii, kiinnosti ja paikalle saapui reilut 30 läheistä.

Lue lisää

Toimitusjohtajien mietteitä – Innovaatio-ohjelmasta konkreettisia hyötyjä vuorovaikutteiseen työarkeen

Miina Sillanpään Säätiökonsernin yhteinen innovaatio-ohjelma on käynnistynyt ja työn touhuun on päästy konkreettisten kokeilujen kautta. Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen sekä Wilhelmiina Palveluiden toimitusjohtaja Minna Saranpää ovat innokkaina oppilaina mukana ohjelmassa. He kertovat ajatuksistaan, prosessista ja sen herättämistä tunteista ja havainnoistaan.

Lue lisää

Hyvää ikääntymistä ja yhteisöllisyyttä Wilhelmiina Tenholassa

Yhteisöllistä asumista tarjoava Wilhelmiina Tenhola on avannut ovensa Keskuspuiston kupeeseen Ruskeasuolle viime kesänä. Asukkaita on muuttanut taloon ja uusi yhteisö kasvanut hiljalleen. Yhteisöllisyys ei kuitenkaan aina synny itsestään. Tenholassa olemme pohtineet, miten yhteisöllisyyttä voidaan edistää ja uusia mielekkäitä yhteisöjä synnyttää. Tilat ja ympäristö voivat tukea yhteisöllisyyttä. Keskeistä on myös ihmisten välinen sosiaalinen vuorovaikutus, eritoten sen laatu. Yhteisöllisyyden ydintä on se, ettei kukaan jäisi haluamattaan yksin.

Lue lisää

Autamme ihmisiä elämään merkityksellistä elämää

Tuoreimmassa Vanhustyön keskusliiton julkaisussa (Vanhustyö-lehti 5/2023) on artikkeli Wilhelmiina Palveluista, toiminnastamme ja arjen kehittämistyöstä asukkaiden merkityksellisen elämän eteen. Arjen työn tukena olemme viimeiset kaksi vuotta hyödyntäneet Montessori-filosofian periaatteita, jonka keskeisiä elementtejä jutussa avataan. Koko Miina Sillanpään Säätiö -konsernissa ikääntyneiden kuntoutus ja toimintakyky ovat tärkeitä strategisia painopisteitä.

Lue lisää
Arkisto »