Wilhelmiina Tenhola tarjoaa yhteisöllisyyttä, luonnonläheisyyttä ja uudet, modernit tilat

DBG01586_banner

Wilhelmiinan uusin palvelu- ja hoivakoti, keväällä 2023 valmistunut Wilhelmiina Tenhola, tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa muistikodeissa sekä yhteisöllistä palveluasumista kauniissa ympäristössä Ruskeasuolla. Tenholassa erityisen tärkeää on aktiivisen elämän ylläpito.

”Tenholassa on mahtava tunnelma! Rento, kodikas ja iloinen”, kuvailee Wilhelmiinan sairaanhoitaja ja tiimivastaava Nina Illi.


Yhteisöllinen asuminen

Tenholan yhteisöllisen asumisen ytimessä on, että asukas voi viettää rauhaisaa eloa omassa kodissaan ja samaan aikaan jokaisella on mahdollisuus olla osa yhteisöä, naapureiden kesken harrastaen, tutustuen ja keskustellen. Päivä- ja viikko-ohjelmat rakentuvat yhteisökoordinaattorimme johdolla asukkaiden toiveiden ympärille. Viihtyisät yhteiset tilat ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet luovat hyvät puitteet sosiaalisuuteen ja yhteiseen tekemiseen juuri silloin, kun asukkaat sitä kaipaavat.

”Täällä asukkaat voivat elää omannäköistään elämää. Asioita voi tehdä oman maun mukaan, aikaa voi viettää joko yksin tai muiden ihmisten kanssa, ja unet voi nukkua kullekin luonnollisimmassa rytmissä”, tiimivastaava Nina kertoo.

”Asukkaat voivat käyttää talon yhteisiä olohuonetiloja varusteineen vapaasti. Niissä voi järjestää jopa omia juhlia tai illanistujaisia niin halutessaan”, jatkaa yhteisökoordinaattori Olga Hannunen, joka toimii Wilhelmiina Tenholassa asukkaiden arjen helpottajana.

Wilhelmiina tarjoaa myös omaa kotihoidon palvelua Tenholan yhteisöllisen asumisen asukkaille. Kotihoidon palvelut suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Käytettävissä on lääkäri- ja sairaanhoidollisia palveluja viikoittain, ja saatavilla on myös lyhytaikaista kotihoitoa. Wilhelmiinan oman kotihoidon etuna on, että tiimi on lähellä asiakkaiden arkea ja pystyy reagoimaan tarvittaessa nopeasti voinnin tai elämäntilanteiden muutoksiin. Kotihoidon käynteihin voi hakea Helsingin kaupungin palveluseteliä tai ne voi vähentää kotitalousvähennyksenä.

Lue lisää yhteisöllisestä asumisesta täältä.

Muistikodit

Muistisairaalla asukkaalla on täysin omanlaisensa tarpeet, jotka voivat muuttua paljonkin päivästä toiseen. Wilhelmiinan ammattitaitoiset muistisairaiden kanssa työskentelevät hoitajat tietävätkin, että kaikkein tärkeintä on kohdata asukas lempeästi, joustavasti ja kunnioittavasti, hänen tilanteensa mukaan.

Asukkaiden päiviin halutaan järjestää sisältöä ja hyviä hetkiä. Wilhelmiinan periaatteena on käyttää mahdollisimman vähän rauhoittavia lääkkeitä, ja etusijalla ovat aina hoidolliset keinot. Kunkin asukkaan arki ja hoito muotoutuvat juuri hänelle sopivaksi.

Muistikotien tilasuunnittelussa on hyödynnetty MuistiMontessorin periaatteita. Wilhelmiinassa ollaan ensimmäisten joukossa Suomessa otettu käyttöön Montessori-filosofiaa hoiva- ja palveluasumiseen. Maailmalla Montessori-filosofiasta on saatu erittäin hyviä kokemuksia muistisairaiden parissa. Montessorin yhtenä kulmakivenä on ympäristö ja ympäristön valmisteleminen muistia ja oma-aloitteisuutta tukevaksi. Tällöin avainasemassa ovat muistin tukikeinot, esteettisyys, selkeys ja toimintojen tarjoaminen.

”Puolisoni vaikuttaa viihtyvän Tenholassa hyvin. Talo on uusi ja puolisoni asunto on saatu laittaa omaan makuun sopivaksi, mikä on hänelle visuaalisena ihmisenä erittäin tärkeää. Samoin minulla läheisenä on tervetullut olo aina, kun käyn vierailemassa. Keskuspuiston läheisyys on selkeä vahvuus ja käymmekin usein yhdessä kävelyllä sen luontoreiteillä. Kaiken kaikkiaan pidän meitä varsin onnekkaina, että pääsimme tänne, sanoo asukkaan läheinen Jukka Roiha.

Merkityksellistä arkea tukeva ympäristö ja tilat

Wilhelmiina Tenholassa on mahdollista ulkoilla sekä omalla viihtyisällä piha-alueella että Keskuspuiston hienoilla ulkoilureiteillä, jotka avautuvat aivan talon kulmalta. 

”Tenholan oma piha on valtavan ihana paikka spontaaniin ulkoiluun. Pihallamme on muun muassa juotu kahveja, haravoitu, ihmetelty päiväkodin lapsia sekä tavattu läheisiä”, kertoo Wilhelmiinan toimintaterapeutti Hilkka Suomela.

Merkityksellistä ja aktiivista arkea ja elämää tukevat myös Tenholan modernit tilat. Talon sisustamista ja tiloja on suunniteltu henkilöstömme sekä tulevia käyttäjiä edustavien ikäihmisten kanssa useissa eri työpajoissa. Asukkaiden kannalta tavoitteena olivat viihtyisät, esteettömät ja turvalliset tilat, jotka tukevat monipuolisesti ikäihmisten ja muistisairaiden toimintakykyä, yhteisöllistä harrastamista sekä aktiivisuutta. Henkilöstömme kannalta halusimme varmistaa sujuvat, ergonomiset ja turvalliset työnkulut sekä viihtyisän ympäristön.

”Tenholassa on mahtava tunnelma! Rento, kodikas ja iloinen”, kuvailee Wilhelmiinan sairaanhoitaja ja tiimivastaava Nina Illi.

Suunnittelussa hyödynnettiin monipuolista asiantuntemusta. Tilojen sisustamisen osalta yhteistyökumppanina toimi Tuija Salmi, Tampellan Työhuone Oy. Tuijalla on vuosien kokemus ikäihmiset huomioivasta, esteettömästä ja muisti- sekä aistiystävällisestä sisustamisesta. Henkilöstön näkökulmasta  toiminnan, arjen rutiinien ja työn tekemisen sujuvuutta suhteessa tilasuunnitteluun työstettiin myös yhteistyössä Noste Oy:n Tommi Elomaan kanssa hyödyntäen Lean Factory Layout Design- menetelmää.

 

Tenhola2023_verkko1

Alueen muut palvelut:

  • Lähin päivittäistavarakauppa K-Market Ruskeasuo sijaitsee Tenholantien ja Kiskontien kulmassa alle 200 metrin päässä.
  • Lähin suurempi päivittäistavarakauppa K-Supermarket Fortuna puolestaan sijaitsee Mannerheimintie 160:ssä. Matkaa sinne kävellen on yksi kilometri.
  • Lähin apteekki on Pikku-Huopalahden sivuapteekki, Korppaanmäentie 4, jonne matkaa kävellen on 600 metriä.
  • Keskuspuiston virkistysalueet ja liikuntapalvelut sijaitsevat aivan Wilhelmiina Tenholan vieressä.
  • Kauppakeskus Mall of Tripla sijaitsee Pasilassa noin kahden kilometrin kävelyetäisyydellä Keskuspuiston halki.
  • Naapurissa sijaitseva Ortonin erikoissairaanhoitoon keskittynyt yksityissairaala on tunnettu tekonivel- ja selkäleikkauksistaan sekä monipuolisista kivunhoito- ja kuntoutuspalveluistaan. Saman katon alla tarjotaan myös laaja valikoima muita terveydenhoidonpalveluja, kuten fysioterapiaa.
  • Ortonin kanssa samassa rakennuksessa toimii useita muitakin terveys-, hoiva- ja hyvinvointialan toimijoita, yhdistyksiä ja yrityksiä – esimerkiksi HUS:n erikoisklinikat, englanninkielinen päiväkoti, apuvälinemyymälä, hoiva- ja kuntoutuspalveluita sekä Helsingin Muistiyhdistys ry.
  • Ortonin kiinteistössä toimii myös kuntosali ja terapia-allas. Kuntosaliin on mahdollista hankkia kausikortti. Kuntosalissa ja altaalla järjestetään myös ohjattuja liikuntaryhmiä.
  • Bussiliikenne kulkee Ortonin sairaalakiinteistön eteen.
  • Ortonin edessä on maksullisia parkkipaikkoja ja käytössä myös parkkihalli. Lisäksi Tenholantiellä kadunvarressa on maksuttomia parkkipaikkoja.

 

Meille voi tulla myös lyhytaikaisen asumisen kautta tutustumisjaksolle tai läheisen loman ajaksi. Katso esittelytilaisuuksien ajankohdat etusivulta.


Hinnastot:

Ympärivuorokautinen hoiva

Yhteisöllinen asuminen

Lisäpalvelumme

 

Yhteydenotot:

Nina Saukko
Asiakkuusvastaava
Wilhelmiina Tenhola
Puh. 044 706 0139
nina.saukko(at)wilhelmiina.fi


Muut lisätiedot:

Hanna Heiskanen
Liiketoimintajohtaja,
Wilhelmiina Tenhola
Puh. 044 491 4101
hanna.heiskanen(at)wilhelmiina.fi


Osoite:

Tenholantie 10
00280 Helsinki

 

DBG01620_verkko

DBG01610_verkko

DBG01666_verkko

DBG01689_verkko