Wilhelmiinan väki kertoo työstään

tyontekijana_wilhelmiinassa


wilhelmiina_salla

Salla Kauhanen työskentelee lähihoitajana Wilhelmiinan Simeoni-ryhmäkodissa jo neljättä vuotta. Hän teki opintoaikanaan työharjoittelujaksoja sekä Wilhelmiinassa että muualla, mutta päätyi täyspäiväistä työtä hakiessaan suoraan Pikku Huopalahteen.

- Lähihoitajan työssä viehättävät ihmisläheisyys ja merkityksellisyys. Arki on liikkuvaa, eli päivät eivät kulu vain toimistossa istuen, ja samalla sitä tuntee aidosti auttavansa ihmisiä. Lisäksi meillä on Simeonissa mahtava tiimihenki, mitä pidän työssä erittäin tärkeänä, Salla kertoo.

Wilhelmiinassa yleisesti Salla arvostaa työskentelyyn hyvin sopivia tiloja ja esimiesten joustavuutta.

- Vuoroja voi sopia joustavasti ja työntekijöiden toiveita kuunnellaan aidosti. Samoin koulutuksia järjestetään paljon, eli ammattitaitoaan on mahdollista kehittää eteenpäin. Mahdollisesti lähihoitajan töitä etsiville voinkin suositella lämpimästi Wilhelmiinaan hakemista, Salla vinkkaa.

wilhelmiina_monaMyös lähihoitaja Mona Aweys pitää Wilhelmiinan tarjoamia koulutusmahdollisuuksia tärkeinä, minkä lisäksi työarki on usein opettavaista sellaisenaankin.

- Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta, ja Wilhelmiinassa saa tiimiltä apua aina, kun sitä tarvitsee. Meillä tyhmiä kysymyksiä ei ole! Lisäksi ketään ei eritellä, vaan kaikki työntekijät ja asukkaat hyväksytään juuri sellaisina kuin ovat, Mona jatkaa.

Mona työskenteli aiemmin laboranttina, mutta päätti kouluttautua uudelleen lähihoitajaksi. Wilhelmiina oli Monan ensimmäinen harjoittelupaikka, ja vaikka tie vei välillä myös muualle, hän tiesi koko ajan Wilhelmiinan olevan se oikea paikka vakituiselle työlle.

- Tein ensin keikkaluontoisesti töitä Wiltsussa sijaisuuksien kautta, ja keväällä 2018 sain vakkaripaikan. Pikku Huopalahteen minua vetivät muun muassa todella mukavat työkaverit, hyvät kulkuyhteydet sekä arjen joustavuus. Työaikatauluihin voi Wilhelmiinassa vaikuttaa itse ja vuoroja voi sopia myös suoraan kollegoiden kanssa, mikä ei alalla ole itsestäänselvyys, Mona selittää.