Ajankohtaista

Wilhelmiina Palveluille uusi ikäihmisten palvelu- ja hoivakoti Keskuspuiston äärelle

Wilhelmiinalle rakennetaan nykyisen Pikku-Huopalahdessa sijaitsevan palvelukeskuksemme rinnalle uusi palvelu- ja hoivakoti terveyspalvelukeskittymään Keskuspuiston reunalle yhteistyössä Erikoisijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöjen kanssa, joka tulee myös kohteen omistajaksi. Rakennushankkeen työt alkavat joulukuussa 2021 ja suunnitelman mukaan kohde valmistuu loppukeväästä 2023. Kohteen pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Kai Rajakaltio Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Wilhelmiina_uusipalvelukoti_ilmakuvaValmistuessaan Wilhelmiinan uusi palvelukoti tarjoaa asukkailleen ensiluokkaiset tilat keskellä Helsinkiä. Talo sijaitsee vain kivenheiton päässä Mannerheimintieltä, mutta silti aivan Keskuspuiston upeiden ulkoiluympäristöjen vieressä. Palveluasumisen 49 kotia sekä talon yhteiset olohuoneet ja kohtaamispaikat suunnitellaan vastaamaan ikäihmisten tarpeisiin. Ympärivuorokautista hoivaa ja tukea tarvitseville muistisairaille talo tarjoaa 30 kotia omassa yhteisössään. Muistikodeilla on oma pihamaa ja terassi myös asukkaiden omatoimiseen ulkoiluun. Asukkaiden käytössä ovat monipuoliset palvelut ja arkea tukeva turvateknologia. Asukkaille on talossa myös pieni kahvila-ravintola, jonka tarjoiluista huolehtii Wilhelmiinan oma keittiö.

”Pidämme tärkeänä, että Miina Sillanpään Säätiön kokonaan omistama yhtiö Wilhelmiina Palvelut Oy tarjoaa tulevaisuudessa entistä laajemmalle joukolle ikääntyneitä ihmisiä mahdollisuuden korkealaatuiseen ja turvalliseen asumiseen, palveluihin ja hoivaan. Perinteitä kunnioittaen teemme tulevaisuutta, jossa tukena on vahva asiantuntijuutemme ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia edistävien ratkaisujen ja toimintamallien kehittämisessä”, toteaa Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja ja Wilhelmiina Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eija Sorvari.

Wilhelmiina Palvelut on jo useamman vuoden ajan etsinyt sopivaa uutta kohdetta pääkaupunkiseudulta nykyisen, Pikku-Huopalahdessa toimivan asumispalvelukeskuksen rinnalle. ”Olemme työstäneet palveluita ja konseptia, joka entistä monipuolisemmin tukisi ikäihmisten yksilöllisiä tarpeita ja yhteisöllistä asumista. Halusimme löytää kohteen, jossa saman katon alla olisi mahdollisuus myös edelleen kehittää palveluitamme muistisairaille ikäihmisille. Myös luonnon helppo saavutettavuus on ollut tärkeässä roolissa vaihtoehtoja kartoittaessamme”, kertoo Wilhelmiina Palveluiden toimitusjohtaja Minna Saranpää. ”Wilhelmiinan uusilla kodeilla haluamme laajentaa palveluitamme vastaten ikäihmisten kehittyviin ja kasvaviin tarpeisiin: Wilhelmiinan muistikoteihin on tulijoita jonoissa ja itsenäisen palveluasumisen asuntoja kysytään jatkuvasti entistä enemmän.”

”Kun kuulimme mahdollisuudesta päästä mukaan tähän Keskuspuiston ääreen suunnitteilla olevaan hankkeeseen, palat tuntuivat loksahtavan paikoilleen. Meillä käynnistyy nyt uuden Wilhelmiinan rakentaminen ihan omilla vanhoilla kotikulmillamme”, iloitsee Minna Saranpää.

Tulemme 1,5 vuoden päästä tarvitsemaan nykyisen henkilökuntamme rinnalle ison joukon uusia wilhelmiinalaisia tekemään työtä kanssamme. Tavoitteenamme on rakentaa monipuolinen, hoiva- ja terveysalan ammattilaisista koostuva tiimi, joka vastaa sekä nykyisten että tulevien asukkaidemme palveluista. Tiimiin toivomme saavamme tasapainoisen yhdistelmän osaamista Wilhelmiinan nykyisistä ammattilaisista ja uusista wilhelmiinalaisista. Hoiva-alan haastavasta henkilötilanteesta huolimatta katsomme avoimesti eteenpäin ja uskomme, että uudenlainen talo kiinnostaa alan ammattilaisia.

”Olemme iloisia, että pääsemme toteuttamaan Wilhelmiinalle heidän kauan etsimänsä uudet tilat merkittävään ja keskeisellä sijainnilla olevaan terveyspalvelukeskittymään. Wilhelmiina vuokralaisena täydentää erinomaisesti kohteen palvelukokonaisuutta. Haluamme tarjota vuokralaisellemme toiminnallisesti laadukkaat sekä terveelliset ja turvalliset tilat. Kohteeseen on suunnitteilla lisäksi maalämpö sekä aurinkoenergiajärjestelmä, jotka pienentävät kohteen käytönaikaista hiilijalanjälkeä, mikä omalta osaltaan vastaa jo nyt tulevaisuuden odotuksiin ja rakennuksien ympäristövaikutuksien pienentämiseen”, kertoo kiinteistökehityspäällikkö Nina Salo eQ:sta.

Tiedote: ePressi


Lisätietoja:

Minna Saranpää, toimitusjohtaja, Wilhelmiina Palvelut Oy, puh. 040 826 7649, minna.saranpaa@wilhelmiina.fi

Eija Sorvari, toimitusjohtaja, Miina Sillanpään Säätiö, puh. 040 520 5485, eija.sorvari@miinasillanpaa.fi

Nina Salo, kiinteistökehityspäällikkö, eQ Varainhoito Oy, puh. 040 759 6264, nina.salo@eQ.fi

Takaisin