Ajankohtaista

Presidentti Sauli Niinistön myöntämä kunniamerkki Eija Sorvarille

Eija Sorvari ansomerkki IMG_4996 vaaleaPresidentti Sauli Niinistön myöntämä Suomen Leijonan ritarimerkki luovutettiin Miina Sillanpään Säätiön pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle Eija Sorvarille 13.6.2024.

Miina Sillanpään Säätiön hakema ansiomerkki on kunnianosoitus Eija Sorvarin pitkäaikaisesta ja tinkimättömästä työstä ikääntyneiden ihmisten hyväksi. Eija Sorvari työskenteli 17 vuotta Miina Sillanpään Säätiöyhteisössä. Hän toimi Säätiön toimitusjohtajana ja Säätiön omistaman Wilhelmiina Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Eija Sorvari eläköityi syksyllä 2023.

Eija Sorvari teki lähes koko työuransa sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Hän edisti ihmisten parempaa hyvinvointia ja osallisuutta, ja teki työtä ihmisten arjen parantamiseksi.

Sorvarilla oli useita luottamus- ja asiantuntijatehtäviä ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta sekä kuntoutuksen kehittämistä edistävissä yhteisöissä. Hän toimi mm. Vanhustyön keskusliiton valtuustossa ja hallituksessa, Kuntoutuksen uudistamiskomitean jäsenenä sekä Hyvinvointialan kuntoutuksen toimikunnan ja taustaryhmän jäsenenä.

"On ollut ilo ja kunnia työskennellä asiantuntevan ja asioita eteenpäin tarmokkaasti vieneen toimitusjohtajan kanssa. Miina Sillanpään Säätiöyhteisö on tehnyt uraa-uurtavaa työtä ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä yhteiskunnan rakenteiden ja demokratian kehittämiseksi", toteaa Miina Sillanpään Säätiön pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen.

Eija Sorvari on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta.

"Miina Sillanpään Säätiöyhteisö on ollut minulle tärkein työpaikka pitkällä urallani. Olen iloinen ja kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Kaikki työmme on aina perustunut yhteistyöhön. Yhteistyöllä olemme voineet rakentaa monia laajalle levinneitä toimintamalleja ja parempaa hyvinvointia ja osallisuutta ikääntyneille. Olen tästä työstä ja sen saavutuksista tavattoman ylpeä ja kiitän kaikkia upeita kollegoita ja yhteistyökumppaneita, joita minulla on ollut."

Kunniamerkki luovutettiin Säätiön ja Wilhelmiina Palvelut Oy:n yhteisessä tilaisuudessa 13.6.2024. Samalla juhlistettiin Säätiön pitkäaikaista puheenjohtajaa Merja Mäkisalo-Ropposta ja varapuheenjohtaja Pekka Räsästä, jotka täysimääräisten kausien jälkeen jättivät hallitustehtävänsä keväällä 2024.

Miina Sillanpään Säätiö ja Säätiöyhteisö tekee rohkeaa työtä, jotta me kaikki voimme ikääntyä paremmin. 
Takaisin