Ajankohtaista

Kotona Wilhelmiinassa: Spontaaneja kohtaamisia Tenholassa

Tässä juttusarjassa Kotona Wilhelmiinassa tutustumme asukkaiden arkeen Wilhelmiinassa. Millainen koti Wilhelmiina on sen asukkaille? Millaisia elämäntarinoita Wilhelmiinan väellä on kerrottavanaan?

Rakastetun Wilhelmiina Taavetin rinnalle on valmistunut Ruskeasuolle uusi palvelu- ja hoivakoti Wilhelmiina Tenhola. Tenhola tarjoaa yhteisöllistä palveluasumista ja ympärivuorokautista hoivaa kauniissa ympäristössä, aivan Keskuspuiston kupeessa. Naisasukas kiteyttää Tenholan tunnelman osuvasti: ”Monipuolinen naapurusto – ja tietysti mukavat naapurit, sekä rauhallinen ympäristö elää.”

Tämä näkyy myös yhteisöllisen palveluasumisen asukkaiden hyväntuulisessa keskustelussa. ”Uusiin ihmisiin on helpointa tutustua juuri lounaalla”, useampi asukas toteaa yhteisen pöydän äärellä. ”Ruoka on aina hyvää ja mietimme yhdessä, mitä mahtaakaan olla tänään ruokalistalla!”, naisasukas kertoo. ”Ilmapiiri ja yhteishenki on hyvä”, kuuluu toisen asukkaan suusta ja muut yhtyvät tähän. Loistava yhteishenki näkyy myös lounaalla. ”Autetaan toisia, tuodaan kahvia ja jälkiruokaa kaverille.”, yksi herkuttelijoista selventää - johon toinen yhtyy vahvistaen: ”On aina auttajia.”

Yhteisöllisyys tuo turvaa uuden elämänmuutoksen keskellä

Muuttaminen uuteen kotiin ja ympäristöön on luonnollisesti aina jännittävää. ”On vaikeaa aluksi, kun ei tunne toisia. Itsellekin tämä on uusi elämänmuutos, tietysti vie aikaa tottua uuteen”, melko tuore Tenholan asukas selventää. Uusia kavereita on kuitenkin löytynyt nopeasti: ”Helppo sopeutua yhteisöön, melko nopeasti pääsee mukaan.” Asukkaiden välille on jo muodostunut ystävyyssuhteita ja muista pidetään huolta. ”Jos joku ei tule lounaalle, mietimme, onko kaikki hyvin. Täällä kuuluu joukkoon.”

Yhteisöllisen palveluasumisen parhaina puolina nähdään yhteinen tekeminen, sillä silloin on helpointa tutustua muihin asukkaisiin. Ennen lounasta osa talon väestä oli osallistunut lukupiiriin ja lounaan jälkeen luvassa on vielä vappudisco. Ajankohtaiset teemat, kuten vappu, kiinnostavat aina. Työntekijän hauska vappupukeutuminen viihdyttää asukkaita, monet mainitsevatkin henkilökunnan kertoessaan arjesta Tenholassa. ”Henkilökunta on erittäin mukavaa”, yksi asukkaista iloitsee.

”Yhteisiin järjestettyihin juttuihin on helppo tulla.” Keskustelu on eläväistä ja aiheet monenkirjavia. Juttelun lomassa yhdistäviä tekijöitä voi pulpahtaa ilmoille. Useampi asukas huomaakin, että heillä kaikilla on yhteyksiä Jyväskylään – ja siitä riittääkin uutta jutunjuurta.

Erilaisista taustoista saapuvat Tenholan asukkaat odottavat innolla uusia ystäviä taloon. Tenhola on lämminhenkinen yhteisö, jossa vuorovaikutteinen asuminen toteutuu soljuvasti osana jokapäiväistä elämää.

Seuraa Kotona Wilhelmiinassa -juttusarjaa ja tutustu asukkaisiimme ja heidän tarinoihinsa!

Tenhola metsä

Takaisin