Ajankohtaista

Tenholan ensimmäinen kuukausi

Kovasti odotettu Wilhelmiina Tenholan ovien avaus koitti kesäkuun ensimmäinen päivä, jolloin uusi talomme vastaanotti ensimmäisen asukkaansa, ja siitä se sitten lähti. Odotukset ja tunnelma olivat korkealla, kun Tenholan henkilökunta odotti tietoja ensimmäisten asukkaiden muutoista ja saapumisista. Tyhjä talo on kaivannut tiloihinsa muutakin elämää kuin työhaalareihin pukeutuneita rakentajia. Kesäkuun edetessä rakentajien määrä väheni ja uusia asukkaita saapui tasaiseen tahtiin yhteisöllisen asumisen puolen koteihin. Muutot ovat sujuneet hyvin ja asukkaat ovat vähitellen saaneet asuntonsa muuton jäljiltä sisustettua.

Uudessa talossa aloittaminen on tuonut omia haasteitaan ja hieman yllättäviäkin tilanteita. Yhtenä yllättävänä tilanteena on ollut se, että normaalisti kesähelteiden aikaan ihmiset ovat kiitollisia viilentävistä ilmastoinneistansa, mutta meillä on ollut hieman opettelemista ilmastoinnin säätöjen kanssa, joten pienistä väliaikaisista lämpöpattereista on saatu apua tasapainoittamaan tilannetta. Hieman erikoinen, mutta onneksi helposti ratkaistavissa oleva haaste.

Tenholassa jokainen on osaltaan ollut korvaamaton apu, kun uutta arkea ja uudenlaista asumismuotoa on suunniteltu ja kehitetty. On kyseessä ollut sitten television asennuksia, sanomalehtien jakelua, työtilojen järjestelyä, grillin kasaamista tai mitä milloinkin, jotta arki saadaan sujuvaksi. Nämä kaikki on tyylikkäästi selätetty hyvällä yhteishengellä ja tiimityöllä, kun jokainen on sitoutunut tekemään Wilhelmiina Tenholasta toimivan kokonaisuuden.

20230712_151722 

Vaikka isoin rakennusurakka onkin valmis, Tenholan arjessa pyörivät edelleen tiiviisti erilaiset rakennustyöntekijät. Asukkaat ovat olleet todella joustavia, kun pieniä ja vähän isompiakin korjaustöitä on kesän aikana vielä tehty. Asukkaiden itsensä mukaan kesä on tähän asti mennyt nopeasti, mutta kivasti. Ilmapiiri talossa on mukava ja lounaalla tavallinen näky on, että kaikki istuu saman pitkän pöydän ääressä syömässä. Wilhelmiinan ruoka on asukkaille kuulemma maistunut ”liiankin hyvin”.

thumbnail_20230630_102845 

Heinäkuu on jo pitkällä, ja arki sekä viikko-ohjelmat pyörivät jo melko normaalisti. Viikko-ohjelmissa on ollut mm. kävelylenkkejä, digiopastusta, kesäisiä terassipelejä sekä Ilostu Oy:n pitämää footbic-tasapainojumppaa. Kesäretkiä olemme suunnitelleet ja ensimmäinen retkemme vei meidät Helsingin Stockmannille, jolloin oli myös mahdollisuus käydä ihmettelemässä Esplanadin palmuja. Katse alkaa vähitellen kuitenkin siirtymään kohti elokuuta ja muistikodin avajaisia. Elokuusta lähtien toiminta talossa hieman muuttuu, kun mm. ravintolan aukioloajat laajenevat ja talomme kasvaa niin henkilöstömme kuin uusien asukkaiden muodossa. Mielenkiintoinen ja varmasti tapahtumarikas syksy ja loppuvuosi tiedossa! 

Aurinkoista loppukesää toivottaa

Olga Hannunen, yhteisökoordinaattori


Takaisin