Ajankohtaista

Wilhelmiinoja on nyt kaksi!

 Tenhola1_web

Wilhelmiina Tenhola on vihdoin auki ja ensimmäiset asukkaamme ovat päässeet muuttamaan tällä viikolla.

Wilhelmiinoja on nyt siis kaksi ja niiden nimet ovat jatkossa:

  • Wilhelmiina Taavetti – nykyinen Wilhelmiina Pikku-Huopalahdessa
  • Wilhelmiina Tenhola – uusi Wilhelmiina Ruskeasuolla

Meille Wilhelmiinassa ja Miina Sillanpään Säätiössä tämä on tärkeä ja historiallinen hetki. Syyskuussa 1995 avattiin Pikku-Huopalahteen Asumispalvelukeskus Wilhelmiina, jossa haluttiin tarjota ikäihmisille monipuolisia asumisen vaihtoehtoja seniorien itsenäisistä ”huolenpitoasunnoista” ja palveluista ”kotiryhmä-asumiseen” yhteisten keittiöiden ja olohuoneiden äärellä osa- tai ympärivuorokautisella hoivalla. Näiden lisäksi taloon valmistui lyhytaikaisen asumisen ja kuntoutuksen yksikkö sekä palvelukeskus, josta löytyivät ravintola- ja kahvilapalvelut, sauna- ja uima-allastilat, kuntoklubi, fysikaalinen hoitoyksikkö sekä lääkäreiden palvelut ikäihmisille. Ikäihmisten monitoimikeskus – näin kuvaili paikkaa sen aikaisen esitteemme otsikko, ja ikäihmisten kohtaaminen oli toiminnan suunnittelun lähtökohtana. Vaikka maailma ja palveluiden rakenteet ovat vuosien varrella muuttuneet, näillä samoilla perusperiaatteilla toimintamme on jatkunut jatkuvasti kehittäen – uudistaen ja uudistuen – Pikku-Huopalahdessa viimeiset yli 25 vuotta!

Nyt, 28 vuotta myöhemmin, olemme avanneet uuden yksikkömme, Wilhelmiina Tenholan, jota on rakennettu 2020-luvun maailmaan, mutta edelleen samoilla perusperiaatteilla: asukkaidensa näköiseksi ja turvalliseksi kodiksi, joka tarjoaa mahdollisuuden yhteisöllisyyteen, ja samalla toimintamme lähtökohtana on asukkaamme yksilönä, hänen näköisensä elämä ja palvelut. Talon ja tilojen suunnittelussa on ollut mukana henkilökuntamme vahva osaaminen ja asiantuntemus sekä myös nykyisten asukkaidemme näkemys ja ajatuksia talon yhteisten tilojen sisustukseen,  värimaailmaan ja tunnelmaan. Näin on haluttu jo suunnittelussa vaikuttaa siihen, että tilat tukevat sujuvaa arkea, niissä on henkilöstön mukava työskennellä ja asukkaiden turvallista ja viihtyisää asua.

Wiltsu II:n siemen on elänyt Wilhelmiinassa pitkään, ja olemme usean vuoden ajan etsineet sopivaa paikkaa ja mahdollisuutta.  Halusimme löytää kohteen, jossa saman katon alla olisi mahdollisuus edelleen kehittää ympärivuorokautisen asumisen ja hoivan palveluitamme muistisairaille ikäihmisille sekä samalla tarjota yhteisöllinen, turvallinen koti myös itsenäisesti omassa asunnossaan asuville ja palveluita arvostaville ikäihmisille. Myös luonnon helppo saavutettavuus oli tärkeässä roolissa vaihtoehtoja kartoittaessamme.

Uusi Wilhelmiina Tenhola tarjoaa asukkaillemme ensiluokkaiset tilat keskellä Helsinkiä. Talo sijaitsee vain kivenheiton päässä Mannerheimintieltä Keskuspuiston upeiden ulkoiluympäristöjen vieressä.  Yhteisöllisen asumisen 49 kotia sekä talon yhteiset olohuoneet ja kohtaamispaikat on suunniteltu vastaamaan ikäihmisten tarpeita. Ympärivuorokautista hoivaa ja tukea tarvitseville muistisairaille talo tarjoaa 30 kotia omassa yhteisössään. Muistikodeilla on myös oma pihamaa ja terassi asukkaiden omatoimiseen ulkoiluun. Pihamaalle on rakentumassa kesällä pieni huvimaja asukkaidemme iloksi. Asukkaiden käytössä ovat monipuoliset palvelut ja arkea tukeva turvateknologia. Talossa on oma pieni kahvila-ravintola, jonka tarjoiluista huolehtii ammattitaidolla Wilhelmiinan oma keittiö.

Tervetuloa tutustumaan uuteen Wilhelmiina Tenholaan tai vierailemaan, jo perinteiseen, Wilhelmiina Taavettiin. Molemmat tarjoavat hyvän asumisen vaihtoehdon ikäihmiselle, joka etsii turvallista kotia, mukavaa yhteisöä ja arkea tukevia palveluita, joko vielä itsenäisesti asuen tai ympärivuorokautisen hoivan kodissa.

Perinteitä kunnioittaen teemme tulevaisuutta, jossa tukena on Wilhelmiinan ja omistajamme Miina Sillanpään Säätiön vuosien kokemus ja vahva asiantuntijuus ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia edistävien ratkaisujen ja toimintamallien kehittämisessä.

Minna Saranpää
toimitusjohtaja
Wilhelmiina Palvelut Oy

Takaisin