Ajankohtaista

Wilhelmiinan hoitajalle asukkaan aloitteesta kunniamerkki

kuvitus_4_janaonno

Suomen tasavallan presidentti on myöntänyt itsenäisyyspäivänä 6.12.2022 Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin SVR M I lähihoitaja Jana Onnolle hänen työstään Wilhelmiina Palvelut Oy:ssä. Kunniamerkin haun laittoi alulle Wilhelmiinassa asukkaana ollut varatuomari, sosiaalineuvos Herman Nurminen, joka valitettavasti ehti menehtyä ennen päätöstä kunniamerkin myöntämisestä. Herman arvosti Janan työtä hänen omahoitajanaan ja ryhmäkodin tiimivastaavana. Janan idearikas ja kehittämismyönteinen työskentelyote tuli näkyviin myös kaikille hoivakodeille haastavana ja raskaana korona-aikana.

Wilhelmiinassa iloitaan Janan saamasta tunnustuksesta. ”Tämä kunniamerkki on hieno tunnustus ja kiitos Janalle ja samalla koko Wilhelmiinan henkilökunnalle siitä ammattitaitoisesta, asukkaitamme arvostavasta hoitotyöstä ja sitoutuneesta asenteesta, jolla meillä työtä tehdään joka päivä asukkaidemme näköisen elämän ja hyvän arjen tukemiseksi. Tätä työtä tehdään tiimissä, jossa jokaisen panos on tärkeä ja jossa kukin voi hyödyntää omia vahvuuksiaan, ” kiittää Wilhelmiinan toimitusjohtaja Minna Saranpää.

”Isä olisi Janan saamasta kunnianosoituksesta erittäin iloinen! Jana oli Hermanille tärkeä ja läheinen ihminen sekä esimerkillinen hoivatyöntekijä ja ammattilainen. Hän halusi ehdottomasti saada kunniamerkin vireille. Isälle hanke merkitsi paljon. Onnittelut ja kiitokset Janalle Hermanin läheisten puolesta”, viestitti Herman Nurmisen poika Pekka Nurminen kuultuaan uutisen kunniamerkin myöntämisestä.

Kunniamerkin hakijana oli Miina Sillanpään Säätiö, jonka omistama yritys Wilhelmiina Palvelut Oy on. Säätiön hallitus piti tärkeänä, että ikääntyneiden kanssa merkityksellistä työtä tekevä hoito- ja hoivahenkilöstö saa tunnustusta yhteiskunnassa.

”Olisin sydämestäni toivonut, että Herman olisi itsekin ollut jakamassa tämän ilon kunniamerkistä! Keskustelin henkilökohtaisesti asiasta Hermanin kanssa ja hän ihaili suuresti Janan työskentelytapaa ja vuorovaikutustaitoja. Miina Sillanpään Säätiö lähtikin erittäin mielellään hakemaan Janalle kunniamerkkiä asukkaalta tulleen erinomaisen palautteen perusteella”, kertoo säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari.

 

Takaisin