Ajankohtaista

Wilhelmiinan sydämessä sykkii ravitseva ruoka

Wilhelmiinan ravintolassa vietettiin kesäkuussa 1970-luvun teemaviikkoa. Hoivakodin asiakkaat saivat nauttia nostalgisista ruuhkavuosiensa ruokasuosikeista, diskopallon loisteessa ja tuttujen iskelmien soidessa.

Tapahtumaan osallistui Kespro, jonka Food Inspirations Manager Pekka Kettunen suunnitteli teemaviikon ruokalistan yhdessä Wilhelmiinan ravintolahenkilökunnan ja Damicon ruokapalvelukonsultti Minna Dammertin kanssa. Tarjolla oli muun muassa paneroitua metsästäjänleikettä, herkkusienikastiketta ja perunamuusia sekä ananasrahkaa, itseleivottuja keikauskakkuja ja runsas salaattipöytä.

Kesän teemaviikko on linjassa Merkityksellinen lautanen -hankkeen kanssa, joka on yksi Wilhelmiinan avainhankkeita vuonna 2019. Hankkeen puitteissa kehitetään Wilhelmiinan ravintolan, salin ja vastaanoton prosesseja, huolehditaan ruoan vastuullisuudesta, terveellisyydestä ja kotimaisuudesta sekä hyödynnetään keittiön reseptiikkaan ja toiminnanohjaukseen pureutuvaa Aromi-järjestelmää. Kehitystyön tavoitteina ovat muun muassa hoitohenkilöstön ravitsemustietämyksen kehittäminen ja asukkaiden asiakaskokemuksen parantaminen viihtyisien ruokaympäristöjen ja monipuolisen ravinnon kautta. Wilhelmiinan ruokailuympäristön ja ruokailutilanteiden kehittäminen toteutetaan yhteiskehittämisen keinoin, eli siihen osallistetaan sekä asukkaita, hoitajia että keittiöhenkilökuntaa.

Panostuksemme ravintolaan ja ruokaan merkittävänä osana hoivakodin viihtyisyyttä herätti taannoin myös Aromi-lehden huomion, joka piipahti Pikku Huopalahdessa haastattelemassa Wilhelmiinan ravintolan palvelupäällikkö Tarja Saarista (kuvassa). Aromin artikkelissa Tarja kertoi, miten maku, ravintoarvot ja monipuolisuus ajavat ravintolamme toimintaa: "Täytyy uudistua, mutta perinteetkin ovat tärkeitä. Aivan kuten Miina Sillanpään keitetyt lihapullat eli frikadellit ja vegaanilasagne. Kun historia kohtaa tulevaisuuden, ollaan oikealla polulla." 

Valokuvat: Marjo Koivumäki Studio Apris Oy 

Takaisin