Ajankohtaista

Wilhelmiinan Hyvä arki -valmennukset jatkuvat

Korona haastaa meitä edelleen monella tapaa ja tuonut mutkia myös valmennuksen toteuttamiseen. Mutta ei hätää, jatkamme eteenpäin sinnikkäästi ajan kanssa. Tähän meitä kannustaa erityisesti valmennuksista annettu palaute ja ne eväät, joita osallistujat ovat valmennuskokonaisuudesta kokeneet saavansa. Ja tavoitehan on, että kaikki wilhelmiinalaiset pääsevät tämän vuoden aikana nauttimaan näistä mieltä kutkuttavasti harjoitteista.

Arjessa suoriutuminen hoivatyössä on aiempaa haastavampaa tässä hetkessä koska myös meitä haastaa hoiva-alan resurssipula, joka näkyy sijaisten ja vakinaisten henkilöiden löytämisessä. Tämän rinnalla toista vuotta jatkuva epidemia sekoittaa arkea. On totta, että rauhallinen ja seesteinen arki loisi vielä paremmat edellytykset kiinnittää huomiota, miten kohtaamistilanteet sujuvat ja kuinka luoda hyvää arkea toinen toisillemme. Olosuhteista huolimatta valmennus tuntuu kuitenkin antaneen eväitä kiinnittää huomiota arjen kohtaamisiin ja miten niissä voisi kehittää omaa toimintaansa.

Valmennus on antanut tukea ja voimaa siihen, että kiireen keskelläkin on pystytty antamaan yksilöllistä aikaa asukkaille. Tämä on mahdollista, kun on oivaltanut, että omaa suhtautumista tapaan toimia arjessa voi muuttaa. Kohtaamisten jälkeen on virinnyt uteliaisuus miettiä, miten tilanne sujui ja mitä olisin voinut tehdä mahdollisesti toisin, kerrotaan valmennuspalautteissa.

Valmennuksessa mukana olleet kertovat, että nyt valmennuksen jälkeen on syntynyt myös enemmän yleistä keskustelua vuorovaikutustilanteista ja asiakkaiden toiveista. Itseään ja omaa käytöstä havainnoidaan aiempaa enemmän. Joku konkretisoi tätä seuraavasti: ”Käytännössä harjoittelen, miten kehitän itseäni, nyt joka päivä.” Oli kiva kuulla myös se, että valmennus on auttanut siihen, että osaa olla arjessa enemmän läsnä.

Valmennus on auttanut keskittymään vuorovaikutustilanteisiin ja antanut lisää positiivista asennetta. Kysymykseen mikä on muuttunut, vastauksena löytyi: ”Oma käyttäytyminen sekä suhtautuminen työssä positiivisempaan suuntaan.”

Pidetään kiireestä huolimatta ”Hyvän Arjen” liekkiä yllä ja rohkaistaan toinen toisiamme tekemään niitä arjen pieniä tekoja.  

Wilhelmiinan Hyvä arki -valmennukset jatkuvat pilottiryhmälle vielä tämän vuoden puolella kaksi kertaa ja toivottavasti saamme toisen ryhmän starttaamaan pikapuoliin. Onnistutaan yhdessä!

Takaisin