Ajankohtaista

Hyvää ikääntymistä ja yhteisöllisyyttä Wilhelmiina Tenholassa

Yhteisöllistä asumista tarjoava Wilhelmiina Tenhola on avannut ovensa Keskuspuiston kupeeseen Ruskeasuolle viime kesänä. Asukkaita on muuttanut taloon ja uusi yhteisö kasvanut hiljalleen. Yhteisöllisyys ei kuitenkaan aina synny itsestään. Tenholassa olemme pohtineet, miten yhteisöllisyyttä voidaan edistää ja uusia mielekkäitä yhteisöjä synnyttää. Tilat ja ympäristö voivat tukea yhteisöllisyyttä. Keskeistä on myös ihmisten välinen sosiaalinen vuorovaikutus, eritoten sen laatu. Yhteisöllisyyden ydintä on se, ettei kukaan jäisi haluamattaan yksin.

Lue lisää

Autamme ihmisiä elämään merkityksellistä elämää

Tuoreimmassa Vanhustyön keskusliiton julkaisussa (Vanhustyö-lehti 5/2023) on artikkeli Wilhelmiina Palveluista, toiminnastamme ja arjen kehittämistyöstä asukkaiden merkityksellisen elämän eteen. Arjen työn tukena olemme viimeiset kaksi vuotta hyödyntäneet Montessori-filosofian periaatteita, jonka keskeisiä elementtejä jutussa avataan. Koko Miina Sillanpään Säätiö -konsernissa ikääntyneiden kuntoutus ja toimintakyky ovat tärkeitä strategisia painopisteitä.

Lue lisää

Tenholan ensimmäinen kuukausi

Kovasti odotettu Wilhelmiina Tenholan ovien avaus koitti kesäkuun ensimmäinen päivä, jolloin uusi talomme vastaanotti ensimmäisen asukkaansa, ja siitä se sitten lähti. Odotukset ja tunnelma olivat korkealla, kun Tenholan henkilökunta odotti tietoja ensimmäisten asukkaiden muutoista ja saapumisista. Tyhjä talo on kaivannut tiloihinsa muutakin elämää kuin työhaalareihin pukeutuneita rakentajia. Kesäkuun edetessä rakentajien määrä väheni ja uusia asukkaita saapui tasaiseen tahtiin yhteisöllisen asumisen puolen koteihin. Muutot ovat sujuneet hyvin ja asukkaat ovat vähitellen saaneet asuntonsa muuton jäljiltä sisustettua.

Lue lisää