Wilhelmiina Palvelut Oy huolehtii asiakkaidensa henkilötietojen suojasta

Asiakkaidemme henkilötietojen suojaaminen on meille Wilhelmiinan työntekijöille kunnia-asia.

Wilhelmiinassa kerätään ja tallennetaan tietoa asiakkaiden terveydentilasta ja voinnista käyttämäämme potilas- ja asiakastietojärjestelmään. Tieto on tarpeellista, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen hoivan, tuen ja kuntoutuksen. 

Tiedot saamme asiakkailtamme

Asiakkaamme tai joissakin tapauksissa heidän edunvalvojansa antavat meille henkilötietoja asiakkaan tullessa Wilhelmiinaan. Asiakas- ja hoivasuhteen synnyttyä Wilhelmiinan työntekijät kirjaavat päivittäin tietoa asiakkaidemme voinnista ja terveydentilasta asiakas- ja potilastietojärjestelmäämme.

Asiakkaillamme on oikeuksia omiin henkilötietoihinsa

Asiakkaillamme on uuden Tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet myös suhteessa Wilhelmiinaan: oikeus saada tietää mitä tietoa järjestelmiin on tallennettu, oikeus saada virheelliset tiedot oikaistua ja turhat tiedot poistettua sekä tietyin edellytyksen oikeus saada tiedot siirrettyä toiseen tietojärjestelmään.

Monissa tapauksissa erityislainsäädäntö kuitenkin velvoittaa Wilhelmiina säilyttämään tiedot määräajan.

Mahdollisesta tietoturvaloukkauksesta ilmoitamme asiakkaillemme mitä pikimmin. Tällaisessa tilanteessa olemme yhteydessä myös valvontaviranomaiseen eli Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Tässä asiakkaan rekisteritietojen pyyntölomake.

• Täytetty lomake lähetetään joko postitse tai tuodaan henkilökohtaisesti. Rekisteritiedot luovutamme henkilökohtaisessa tapaamisessa, jolloin voimme varmistaa tietojen saajan henkilöllisyyden.

Tässä tarkempi Tietosuojaselosteemme asiakastietorekisteristä.

•Tässä dokumentissa on kerrottu tarkasti, mitä kaikkea tietoa asiakkaistamme kertyy asiakas- ja potilastietojärjestelmäämme ja miten me pidämme siitä huolta.

Tässä rekisteriseloste palveluistamme kiinnostuneiden yhteystiedoista.

•Tallennamme yhteystiedot myös palveluistamme kiinnostuneista, jotta voimme ottaa yhteyttä sopivan hoivapaikan vapauduttua.

 

Meihin voi olla vapaasti yhteydessä tietosuojaa koskevissa asioissa

Toimitusjohtajamme ja esimiehemme palvelevat teitä tietosuojaa koskevissa kysymyksissä. Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät tältä verkkosivulta kohdasta Yhteystiedot .

Wilhelmiinan tietosuojavastaavana toimii Jaanaliisa Kuoppa. Hänet tavoittaa kätevimmin sähköpostitse tietosuojavastaava(at)wilhelmiina.fi.

Käytämme evästeitä

Keräämme verkkosivustomme toimivuuden takaamiseksi evästeitä. Eväste on tekstitiedosto, jonka internet-selain tallentaa käyttäjän laitteelle.

Tarkempaa tietoa evästekäytännöistämme löytyy täältä.

Ohessa myös asiakkaan henkilötietojen suojan kannalta kaksi tärkeätä dokumenttia:
Omavalvontasuunnitelma , johon Wilhelmiina on kirjannut kaikki keskeiset toimenpiteet, joilla se valvoo vastuullaan olevaa toimintaa.
Kameravalvonnan rekisteriote , jossa tarkennetaan Wilhelmiinan aulatiloissa asukkaiden, heidän läheistensä ja Wilhelmiinan työntekijöiden fyysisen turvallisuuden varmistamiseksi perustettua kameravalvontaa.

Liitedokumentit pdf-muodossa: