Ajankohtaista

Hoivakoti Wilhelmiina palkitsee työntekijänsä euroilla

Helsingin Pikku Huopalahdessa toimivassa ikäihmisten hoivakoti Wilhelmiinassa on muiden hoivakotien tapaan jouduttu koronakriisissä uuden eteen: miten vastata asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta täysin uudessa tilanteessa.

- Tämä on ollut meidän henkilöstöllemme ja meille kaikille jatkuvaa uuden opettelua. Riski koronan tarttumisesta ja sen myötä hoivakotien vierailurajoitukset mullistivat henkilöstömme työn ja arjen, Wilhelmiinan toimitusjohtaja Minna Saranpää sanoo.

Viisas yritys pitää huolta pääomastaan. Wilhelmiinan työntekijät saavat työhönsä tukea mm. fysioterapiapalveluista, liikunta- ja kulttuuriharrastuksista sekä monipuolisista mahdollisuuksista kehittää ammattitaitoaan. Tänä syksynä Wilhelmiinan henkilöstöä muistetaan myös kertaluontaisella koronakannusteella, jonka suuruus täysimääräisenä toteutuessaan on runsas 600 €.

Koronakannuste on otettu ilolla vastaan henkilöstömme keskuudessa:

”Tämä todella hieno ele henkilökuntaa kohtaan. Varmasti lämmittää monen mieltä ja kertoo siitä, että meillä oikeasti välitetään työntekijöistämme.”

”Tämä lämmitti mieltä. Ja on tuntuva ja oikeanlainen kiitos.”

Henkilöstön ammattitaito ja asenne nousivat keskiöön

Wilhelmiinan työntekijät ovat kevään ja kesän aikana muokanneet aktiivisesti tapaansa tehdä työtä ja venyneet Wilhelmiinan ja koko hoiva-alan haastaneessa tilanteessa.

- Työntekijöiden ammattitaito, asenne ja valmius kohdata vaikeitakin tilanteita on ollut arvokasta pääomaa korona-aikana. Olen ylpeä ammattilaistemme tekemästä työstä ja asenteesta, Saranpää kiittää.

Tapaamiskontti, lehden lukutuokiot, hemmotteluhetket

Yhteydenpito ja tapaamiset Wilhelmiinan asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa on ollut iso ratkaistava kysymys. Haastetta ratkottiin keväällä hankkimalla hoivakodin etupihalle tapaamiskontti, jossa asukkaat ovat voineet turvallisesti kohdata läheisensä.

- Kontista olemme saaneet paljon kiittävää palautetta. Parasta siinä on ollut asukkaidemme ilo ja helpotus, kun he ovat saaneet kohdata läheisiään ja rakkaitaan. Henkilökunnalla tapaamisten käytännön järjestelyissä on ollut suuri panos. Kontti on ollut ahkerassa käytössä ja kesää kohden sen rinnalle tulivat lisäksi tapaamiset ulkona sekä myös Wilhelmiinan muissa tiloissa.

Wilhelmiinan henkilökunta on arjessaan aktiivisesti kehittänyt myös hoivakodin päivittäisiä yhteisiä kohtaamisia. Keskusteluhetket, lehtien lukutuokiot, pelit, yhdessä jaettu musiikin kuuntelu ja erilaiset fyysiset hemmotteluhetket ovat saaneet arjessa entistä suuremman arvon.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Minna Saranpää
040 826 7649, minna.saranpaa@wilhelmiina.fi

www.wilhelmiina.fi 

Wilhelmiina Palvelut Oy on yleishyödyllinen yritys. Omistajamme on Miina Sillanpään Säätiö. Säätiön painopistealueet ovat vanhustyö, kuntoutus sekä kansanterveyttä edistävä tutkimus- ja kehittämistoiminta. Wilhelmiinassa työskentelee monipuolinen joukko ammattilaisia asukkaiden hyvinvoinnin varmistamiseksi. Wilhelmiinassa inhimillisyys, ystävällisyys ja ihmisten kunnioittaminen yhdistyvät hoiva-alan vankkaan asiantuntemukseen.

kuvitus_3_pieni

Takaisin