Ajankohtaista

Wilhelmiina-koti hankki pihalleen tapaamistuvan asukkaiden ja läheisten tapaamisia varten

Wilhelmiina Asumispalvelukeskuksen ovet suljettiin vierailta 14.3.2020. Myös asukkaiden ja heidän läheistensä yhteydenpito on hoitunut tämän jälkeen puhelimella ja esimerkiksi WhatsApp-sovellusta käyttäen. Poikkeustilanteen jatkuessa on kuitenkin etsittävä uusia keinoja mahdollistaa vanhusten ja läheisten tärkeät tapaamiset.

Helsingin Pikku Huopalahdessa sijaitseva Wilhelmiina-koti on hankkinut tapaamisia varten erikoisvarustellun kontin eli ”tapaamistuvan”. Idean kontista vinkkasi eräs asukkaan läheinen. Tapaamistupa toimii tilana, jossa vanhus ja läheinen voivat nähdä toisensa ja keskustella kasvokkain. Tilassa on kummassakin päässä omat sisäänkäynnit ja keskellä ikkunallinen ja äänentoistolla varustettu seinä sekä kummallakin puolella pöytä tuoleineen. Sisustus pidetään yksinkertaisena siivousta varten ja tapaamistuvan käytöstä on tehty tarkat ohjeistukset – sekä turvallisuussäännöt että vastuullisuus huomioiden. Tapaamisten välillä huolehditaan pintojen puhdistamisesta sekä pidetään myös varoaika hengitysilman puhdistumista ajatellen. Tapaamistupa valmistellaan käyttöön keskiviikkona 29.4. ja tila on jatkossa varattavissa klo 10–18 välillä.

”Asukkaidemme hyvinvointi ja poikkeustilanteessakin merkityksellinen elämä on meille tärkeää. Päivään sisältöä tuovat fysioterapeuttien sekä vapaa-ajan ohjaajan järjestämät yksilölliset arjen puuhat ja toimintakyvyn ylläpitäminen turvavälit ja turvallisuusseikat huomioiden. Arkikuulumisiamme on nähtävissä Wilhelmiinan Facebook-sivuilta. Lisäksi kevään edetessä lisäämme ulkoilua parvekkeella sekä omalla sisäpihallamme, josta löytyy myös kuntoiluvälineitä. Mutta on myös hienoa, että saamme tapaamistuvan avulla keinon tarjota läheisille ja Wilhelmiinan asukkaille mahdollisuuden tavata”, toteaa toimitusjohtaja Minna Saranpää.

Linkkejä:

Takaisin