Ajankohtaista

Live-opiskelija Ada toimii nyt hoiva-avustajana Wilhelmiinassa – ”Parasta hoivatyössä on ihmisten auttaminen”

Wilhelmiinassa aloitettiin tänä syksynä yhteistyö ammattiopisto Liven kanssa. Toiminnan taustalla on POLKU75-hanke, jossa kuusi sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa suorittaa opintojaan yksilöllisten suunnitelmien mukaan ja työssäoppimisen avulla. Yhteistyön kautta opiskelijat pääsevät harjaantumaan hoiva-avustajan tehtävissä sekä saavat kokemusta työelämästä. Opiskelijat työskentelevät eri ryhmäkodeissa 3-4 päivää viikossa.

Eräs Wilhelmiinaan saapuneista Live-opiskelijoista on Ada, jonka tehtäviin kuuluu avustaa vanhusten aamu- ja iltapesuissa, ruokailuissa, vessakäynneillä sekä muissa tehtävissä, kuten sänkyjen petaamisessa ja lakanoiden vaihdoissa. Adan työaika kestää kuusi tuntia ja hänen työvuoronsa, aamu- tai iltavuoro, määräytyy ohjaavan hoitajan työvuorojen mukaan. Adan mukaan hoiva-avustajan työssä haastavinta ovat esimerkiksi nostot, mutta onneksi tätäkin taitoa, eli työergonomiaa, opitaan koulussa sekä teoriassa että käytännössä. Ada kokee opiskelun ja työn yhdistämisen kivaksi tavaksi oppia uusia taitoja.

Ada työskenteli aiemmin lasten parissa, mutta kesätyössä hän pääsi tutustumaan myös vanhustyöhön ja kehitysvammaisiin, jolloin hän päätti vaihtaa suuntautumisalaa. Hoivatyössä parasta on Adan mielestä ihmisten auttaminen. Nyt Ada työskentelee Wilhelmiinan muistikodissa.

Koululta Ada toi mukanaan robottikissan, johon Wilhelmiinan asukkaat ovat saaneet tutustua. Ada kertoi asukkaille, että kissa on leikkikissa, ja asukkaat olivat heti juonessa mukana. Robottikissa reagoi silittelyyn ääntelemällä ja liikkumalla, mikä on viihdyttänyt asukkaita. Kissaa sylitelleet rouvat pukivat naurahtaen sanoiksi kaikkien mietteet teknologian kehityksestä: "Kaikkea sitä keksitään!"

 robottikissa_wilhelmiinassa

Takaisin